Μαίρη Κανάκη

2 Μαρ.

Η Μαίρη Κανάκη γεννήθηκε το 1975 στην Αθήνα. Τα παιδικά της χρόνια τα πέρασε στο Χαϊδάρι και σήμερα ζει και εργάζεται στη Σαλαμίνα ως μόνιμος εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Είναι παντρεμένη κι έχει δύο παιδιά. Σπούδασε Αγγλική Γλώσσα και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και έκανε Master Of Arts στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών (Διεθνείς Σχέσεις) στην Αγγλία στο University of Kent at Canterbury. Γνωρίζει τρεις γλώσσες (Αγγλικά, Ιταλικά και Γαλλικά) και είναι μαραθωνοδρόμος.

Αγαπάει το ορεινό τρέξιμο, την ποδηλασία βουνού και δρόμου και ασχολείται με την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, τη θεατρική αγωγή, την Αγωγή Υγείας. Έχει κάνει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα στο δημόσιο σχολείο (Οικολογικά σχολεία, Αειφόρο σχολείο, ecomobility κ.τ.λ.) κι έχει αποσπάσει βραβεία και επαίνους σε πολλούς πανελλήνιους διαγωνισμούς. Διηγήματά της έχουν δημοσιευτεί σε λογοτεχνικούς ιστότοπους και περιοδικά κι έχει κερδίσει επαίνους σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Το 2016 το διήγημά της «Βουτιά στο alter ego των χρωμάτων» εκδόθηκε στη συλλογή διηγημάτων με τα τίτλο «Χρώματα» από τις εκδόσεις «Παράξενες Μέρες».

Από τις εκδόσεις ΤΟ ΔΟΝΤΙ κυκλοφορεί:
Το εφηβικό μυθιστόρημα «Όταν το καλοκαίρι συναντά τον χειμώνα» (2017)

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: