Αφιέρωμα στον Ηλ Μπογδανόπουλο στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών

1 Νοέ.

Έκθεση αρχειακού υλικού με τίτλο «Ηλίας Μπογδανόπουλος: Η ζωή, το έργο και ο ρόλος του στην επανακομιδή της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου» εγκαινιάζεται την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 ώρα 7.00 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Πατρών (Μαιζώνος 110, Πάτρα). Η έκθεση περιλαμβάνει πλούσιο αρχειακό υλικό από τη ζωή και το έργο του Ηλία Μπογδανόπουλου, Δικηγόρου, Άρχοντος Υμνογράφου της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 40 χρόνων από τον θάνατό του.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο Καθηγητής Βυζαντινής Μουσικολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Αχιλλέας Χαλδαιάκης και εισηγητές οι: Μαρία Καπκίδη, μουσικολόγος, σύμβουλος τεκμηρίωσης του αρχείου Μπογδανόπουλου και Κωνσταντίνος Ηλ. Μπογδανόπουλος, οδοντίατρος

Ύμνους από το έργο του Ηλ. Μπογδανόπουλου θα αποδώσει o Βυζαντινός Χορός της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Κόττορου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα παρουσιαστεί και η επανέκδοση του βιβλίου του Ηλ. Μπογδανόπουλου «Ιερά Ακολουθία Εσπερινού, Όρθρου και Χαιρετισμών εις την Ανακομιδήν της Τιμίας Κάρας του Αποστόλου Ανδρέου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Το Δόντι» (πρώτη έκδοση: 1968).

Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πρωτοκλήτεια 2018» της Ιεράς Μητρόπολης Πατρών, υπό την αιγίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων και με την επιμέλεια του μουσειολόγου Ξενοφώντα Παπαευθυμίου. Θα διαρκέσει μέχρι τις 20 Νοεμβρίου.

Advertisements
Αρέσει σε %d bloggers: