«Ο Σήφης λέει…». Εργαστήριο ρητορικής για παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη

20 Ιον.

Εργαστήριο ρητορικής για παιδιά ηλικίας από 10 ετών με τη συγγραφέα Μαίρη Κανάκη και τίτλο «Ο Σήφης λέει…» διοργανώνει την Τρίτη 25 Ιουνίου 2019, στις 11.30 το πρωί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πατρών σε συνεργασία με τις εκδόσεις «Το Δόντι». Αφορμή το βιβλίο της Κανάκη «Ο Σήφης θέλει χώρο» που κυκλοφορεί από το Δόντι.

Πρόκειται για ένα βιωματικό εργαστήριο για την καλλιέργεια του προφορικού λόγου και της κριτικής σκέψης των παιδιών, το οποίο δίνει την ευκαιρία για γόνιμο διάλογο και επικοινωνία, ενισχύει την ικανότητά τους να εκφράζονται δημόσια με άνεση και τέχνη και τους ωθεί να γίνουν καλοί ομιλητές και ακροατές που επεξεργάζονται σωστά κάθε πληροφορία.

Τα παιδιά παίρνουν θέση για θέματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά στη σχολική και κοινωνική ζωή. Επιχειρηματολογούν και προσπαθούν να πείσουν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες.
Ακούγονται αντίθετες απόψεις και επιχειρήματα, ενώ οι συμμετέχοντες αλλάζουν «θέση», τόσο κυριολεκτικά μετακινούμενοι στον χώρο, όσο και μεταφορικά υιοθετώντας διαφορετική άποψη από την αρχική. Στο τέλος τα παιδιά δίνουν έμφαση στις αξίες του διαλόγου και της επιχειρηματολογίας.

Για τη συμμετοχή απαιτείται προεγγραφή στο τηλέφωνο 2610226792. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

 

Αρέσει σε %d bloggers: